Uczniowie mogli skosztować m.in. bułeczek z nadzieniem, gotowanych na parze, serwowanych w przepięknych bambusowych pojemniczkach, smażonych bułeczek z nadzieniem z odrobiną czarnego sezamu, kurczaka Gulu w sosie miodowo-pomidorowym, kluseczek ryżowych z krewetkami, gotowanych na parze, podawanych na bambusowych podstawkach, smażonego makaronu z wołowiną (牛肉炒面), kurczaka w cieście na chrupko i wiele innych ciekawych chińskich specjałów.
Dla odważnych pojawiły się również ostrzejsze pozycje z menu, np. kurczakGong Bao serwowany z papryką i orzeszkami ziemnymi. Największym wyzwaniem okazał się rosół z pędami bambusa i grzybami mun, przy którym niejeden uczeń zmierzył się ze swoją tolerancją w jedzeniu ostrych dań. Uczniowie spróbowali swoich sił w smakowaniu specjałów kuchni chińskiej jedząc je oczywiście pałeczkami. Czas spędzony w chińskiej restauracji był także doskonałą okazją do zapoznania się z tajnikami chińskich kulinariów oraz sposobami przyrządzania chińskich specjałów. Tapi